The George at Home – Codfish fritters

The George’s take on this Portuguese classic is easy to make and even easier to eat! Just follow the guidelines below for a tasty snack or a light lunch.

Ingredients
500 g salted codfish
3 eggs
250 g potatoes
10g garlic
30 g parsley
Salt, pepper and nutmeg
Oil

Boil the codfish for about 10 minutes or until soft.

Drain all remaining water using a tea towel.

Boil the potatoes until soft, remove the skin and mash them.

In another recipient, mix together the cod, the potatoes, the parsley and the spices.

Add the eggs and adjust the spices to your taste.

With the help of 2 soup spoons, mold the batter into little balls.

Fry them in a pan with hot oil.

Enjoy warm or cold!

The George em Casa – Pastéis de Bacalhau

A versão do The George deste clássico da cozinha portuguesa é fácil de fazer e de comer! Segue as nossas instruções em baixo e desfruta de um petisco delicioso.

Ingredientes
500 g de bacalhau desfiado
3 ovos
250 g de batatas
2 dente de alho
30 g de salsa
Sal, pimenta e noz moscada a gosto
Óleo

Escalda o bacalhau desfiado cerca de 10 minutos.

Quando escaldado, coloca num pano e enxagua bem a água

Enquanto isso, coze as batatas até ficarem moles, e depois esmaga-as sem a casca

Num recipiente, junta o bacalhau, o puré, a salsa e os temperos numa mistura homogénea

Acrescenta os ovos e prova a massa. Se estiver tudo do teu agrado passa ao passo seguinte

Com 2 colheres, molda a massa em bolinhas

Coloca numa panela com óleo quente

Desfruta frio ou quente!