The Decadente at Home – Seafood Linguine

One of The Decadente’s classics, the Seafood Linguini has been a regular in our menu for some time now. We understand why people love it: it’s a rich bowl of pasta with fresh seafood and a creamy bisque; what’s not to love? This comforting dish can be recreated at home with a few simple switches to the original recipe. Try it out, and if you think you did a good job, share the final result with us!

Ingredients:

500gr Linguine Al Nero Pasta
600gr Shrimp
120gr Scallops
1 small onion
1 piece of celery
1 small carrot
Bay leaf
Parsley
Olive oil
1 clove of Garlic
2 spoons of butter
100ml White wine

Remove the shells from the shrimp and save them for the bisque

Stir fry the vegetables in olive oil with the shrimp’s shells for about 3 min.

Add the tomato sauce, white wine and a bit of water, enough to cover all ingredientes. Boil it for 20 min.

Boil the pasta for about 7 mins.: we don’t want it to boil too much

Stir fry the scallops in one spoon of butter

Stir fry the shrimps in olive oil

Add butter, the bisque and the pasta and cook everything until it’s well mixed

Place the pasta in a soup plate, with the scallops on top

Missing some ingredients?

Linguini nero -> Normal linguini and spaghetti

Scallops -> mussels or clams

O The Decadente em casa – Linguini Negro do Mar

O Linguini Negro do Mar é um dos clássicos do The Decadente, presente no menu há algum tempo. é fácil perceber porque é que é tão popular: um prato de massa saborosa, acompanhado de marisco fresco e um bique cremoso; como não adorar? Este prato reconfortante pode ser recriado em casa com algumas alterações à receita original. Experimenta, e se achas que fizeste um bom trabalho, partilha o resultado connosco!

Ingredientes:

500gr Massa Linguine Al Nero
600gr Camarao Black Tigre
120gr Miolo de Vieira
1 cebola pequena
1 talo de aipo
1 cenoura pequena
louro
salsa
Azeite
Alho
Duas colheres de sopa de Manteiga
100ml Vinho Branco

Descasca o camarão e guarda as cascas para o bisque

Salteia os legumes em azeite com as cascas e cabeças de camarão durante 3 min.

Acrescenta o molho de tomate, vinho branco e um pouco de água de forma a cobrir todos os ingredientes. Ferve durante 20 min.

Coze a massa durante mais ou menos 7 minutos: não queremos que cozinhe tudo já

Cora as vieiras com 1 colher de manteiga

Salteia os camarões em azeite

Acrescenta a manteiga, o bisque e a massa e salteia até ficar tudo bem misturado

Coloca tudo num prato fundo, com as vieiras em cima.

 

Faltam-te ingredientes?

Linguini negro -> Linguini ou esparguete normal

Vieiras -> mexilhão ou amêijoas